logo
0

Insta360 One X2 360º camera review

Insta360 One X2 360. Photo 1

Για μερικούς, η καταγραφή 360º είναι μια διασκεδαστική μορφή για καινοτόμο vlogging. Για το Insta360, είναι πάρα πολύ σοβαρή. Ενώ μερικές κάμερες 360º όπως το Kandao QooCam Fun έχουν να κάνουν με κάτι νέο, το Insta360 One X2 έχει να κάνει με έναν εντελώς νέο τρόπο λήψης βίντεο.
Συνέχεια του Insta360 One X, αυτή η δεύτερη έκδοση είναι φυσικά κάτι περισσότερο από ένα makeover, αν και δεν υποτιμάτε πόση διαφορά είναι λίγη περισσότερη ισχύς επεξεργασίας - και πολύ βελτιωμένη εφαρμογή - μπορεί να κάνει στις δημιουργικές επιλογές δυνατές.
Από κάμερας δράσης με widescreen video έως ειδικά εφέ όπως stop-motion, "clone trail" και "fly lapse", οι δύο φακοί fisheye του Insta360 One X2, το "αόρατο" selfie stick και τα αναβαθμισμένα πρότυπα "Shot Lab" μπορούν μαζί να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εξαιρετικά ασυνήθιστων εφέ σε όλες τις μορφές βίντεο.
Αν θέλετε να ξεχωρίσετε από το πλήθος και θέλετε μόνο την καλύτερη και πιο ικανή κάμερα 360º, πρέπει να ξέρετε ότι το Insta360 One X2 είναι ένας πολύ ικανός ανταγωνιστής του GoPro Max. Ωστόσο, εάν θέλετε απλώς να πάρετε μια γεύση από την εμπειρία 360º, αυτή η δοκιμή με την καλύτερη κάμερα 360º όλων των εποχών θα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ότι περιμένετε. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι εξαιρετικά ικανό και ατελείωτα εντυπωσιακό.
Insta360 One X2: specifications

Insta360 One X2 360. Photo 2

Με μέγεθος 46x113x29mm και βάρος 149g, το One X2 έχει μέγεθος τσέπης. Οι διπλοί ευρυγώνιοι φακοί fisheye, κάθε διάφραγμα f/2, αποτυπώνουν την εικόνα σε ανάλυση 5,7K στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) σε ρυθμό 100 mbps, την οποία προβάλουν στη σφαιρική 360º οθόνη αφής. Οι λειτουργίες βίντεο περιλαμβάνουν στάνταρ, HDR, Timelapse, TimeShift (αλλαγή χρόνου / προοπτικής), Bullet Time (ένα οπτικό εφέ που επιβραδύνει το χρόνο κατά τη διάρκεια μιας σκηνής δράσης) - όλα σε μορφή INSV της ίδιας της Insta360 - και Steady Cam ( μια νέα εξαιρετικά ευρεία λειτουργία ενός φακού που τραβάει κανονικά πλάνα τύπου GoPro) στο MP4. Μια λειτουργία "Starlapse" έρχεται σύντομα.
Ως φωτογραφική μηχανή, παίρνει φωτογραφίες 18,4 megapixel σε 360º και έχει μια νέα αυτόματη λειτουργία InstaPano που δημιουργεί αναλογία διαστάσεων 3: 1, 6 megapixel (4.320x1.440) λήψη από οποιαδήποτε φωτογραφία. Ως φωτογραφική μηχανή, το One X2 διαθέτει επίσης λειτουργίες όπως HDR, Burst, Interval, Night Shot και PureShot (λειτουργία χαμηλού φωτισμού που λειτουργεί με AI) και φωτογραφίζει σε ακατέργαστη μορφή DNG.

Insta360 One X2 360. Photo 3

Ένα τελευταίο νέο χαρακτηριστικό στο One X2 - αυτή τη φορά που στοχεύει άμεσα στην πρόκληση του GoPro - είναι η στεγανοποίηση IPX8, που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί 10 μέτρα / 33 πόδια υποβρύχια χωρίς να χρειάζεται υποβρύχια κάλυψη.

Insta360 One X2 360. Photo 4

Insta360 One X2: key features

Insta360 One X2 360. Anim 1

Οι δύο βασικές νέες δυνατότητες του One X είναι το SteadyCam, το οποίο καταγράφει εξαιρετικά ευρείες λήψεις από έναν μόνο φακό όπως μια κάμερα κανονικής δράσης και το MultiView, μια λειτουργία εικόνας-σε-εικόνα που δημιουργεί ένα κανονικό βίντεο ευρείας οθόνης από έναν από τους φακούς της , αλλά προσθέτει ένα μικρό κουτί που περιέχει πλάνα από τον άλλο φακό. Αυτό είναι ιδανικό για vloggers.
Ωστόσο, ίσως το πιο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό είναι το Shot Lab, μια επιλογή προτύπων ειδικών εφέ μέσα στην εξαιρετική εφαρμογή Insta360 που μπορεί να εφαρμοστεί σε βίντεο κλιπ αναδρομικά. Υπάρχουν συνολικά 11, από το «Fly Lapse» και το «Shadow Clone» έως το «Flash Dash» και το «Dolly Zoom». Εδώ είναι οι δυνατότητες AI του One X2 με παρακολούθηση προσώπου, παρακολούθηση αντικειμένου και ομαλή, σταθεροποιημένη εικόνα δυναμική τα ζουμ μπαίνουν στο παιχνίδι… και πολλά άλλα.

Insta360 One X2 360. Photo 5

Insta360 One X2: build and handling

Insta360 One X2 360. Anim 2

Για να χρησιμοποιήσετε το One X2 χωρίς απογοητευτικές καθυστερήσεις, πρέπει να έχετε ένα από τα πιο πρόσφατα και καλύτερα smartphone. Το Insta360 προτείνει οποιοδήποτε iPhone με το τσιπ A11 (iPhone 8 και άνω), Qualcomm Snapdragon 845 (Samsung Galaxy S9 και άνω) και, για Huawei, το τσιπ Kirin 980 (Huawei Mate 20 και άνω). Μπορούμε να το βεβαιώσουμε όλα αυτά, καθώς στις δοκιμές μας ένα παλιό iPhone 7 δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στην εντατική εφαρμογή Insta360.
Η μπαταρία 1.630 mAh στο εσωτερικό του One X2 είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη και ισχυρίζεται ότι λειτουργεί περισσότερο. Στην πράξη, το One X2 είναι ένα προϊόν υψηλής επίδοσης, επομένως χρειάζεται τακτική ανανέωση. Γι 'αυτό είναι κρίμα που διαπιστώνουμε ότι το One X2 δεν λειτουργεί ενώ είναι συνδεδεμένο με μια power bank μέσω της υποδοχής USB-C. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να έχετε καλύτερα δύο μπαταρίες όταν βρίσκεστε έξω με το One X2, καθώς στη δοκιμή μας χρειάστηκε λιγότερο από 30 λεπτά συνεχούς χρήσης για να αδειάσει το iPhone 11.
Insta360 One X2: performance
Video sample: Insta360 One X2 – SteadyShot speed up
Στην πράξη, η λειτουργία SteadyCam είναι πραγματικά χρήσιμη. Σε τελική ανάλυση, δεν θέλετε 360º όλη την ώρα. Ωστόσο, το One X2 έχει μερικές συναρπαστικές δυνατότητες και, πάνω απ 'όλα, οι κατασκευαστικές του αξίες είναι εξαιρετικές. Τα τυπικά βίντεο και οι φωτογραφίες HDR φαίνονται υπέροχα, με το Color Plus να προσθέτει περισσότερη ζωντάνια, ενώ όλες εκτός από τις θορυβώδεις φωτογραφίες της νύχτας εντυπωσιάζουν. Το ίδιο ισχύει και για το FlowState, το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας και οριζόντιου επιπέδου οριζόντιας 6 αξόνων με γυροσκόπιο, το οποίο στο One X2 χρησιμοποιεί νέους αλγόριθμους και είναι πάντα εξαιρετικά ομαλό.
Με όλα τα βασικά στοιχεία μπορούμε να λάβουμε υπόψη όλα τα σημεία του One X2, δηλαδή να γυρίσετε τα πάντα σε 360º και να φτιάξετε αργότερα βίντεο widescreen πολύ δημιουργικά. Με απλά λόγια, μπορείτε να αλλάξετε το θέμα, την προοπτική ... τα πάντα.
Video sample: Insta360 One X2 in Fly Lapse mode
Μερικές φορές είναι πολύ γρήγορο. Το «Fly Lapse» περιλαμβάνει απλώς το περπάτημα μέσα από ένα τοπίο για τρία λεπτά κρατώντας το One X2 μπροστά το selfie stick. Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γρήγορο διάστημα που αλλάζει δυναμικά τις γωνίες για να εστιάσετε σε ενδιαφέροντα πράγματα που περνάτε. Λειτουργεί πολύ καλά και, πάνω απ 'όλα, είναι σχεδόν αυτόματα.
Άλλα πρότυπα στο Shot Lab χρειάζονται πολύ χρόνο. Για παράδειγμα, για ένα "Clone Trail", η καταγραφή ενός βίντεο 20 δευτερολέπτων με το οποίο περπατάτε γύρω από το One X2 είναι το εύκολο μέρος (αν και ένα "αόρατο τρίποδο" θα ήταν ωραίο εδώ). Πρέπει να εμπλέξετε αυτό το πρότυπο στην εφαρμογή, να επιλέξετε το κλιπ σας και, στη συνέχεια, να «έξυπνο κομμάτι» τον εαυτό σας σε πραγματικό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι παρακολουθείτε ξανά το βίντεο ενώ σας παρακολουθεί περπατώντας. Μερικές φορές παρασύρεται - φαίνεται ότι φταίει η έλλειψη φωτός ή ένα σκοτεινό θέμα σε σκούρο φόντο. Όταν λειτουργεί, η εφαρμογή διαρκεί περίπου 10 λεπτά για να δημιουργήσει ένα βίντεο προεπισκόπησης. Εάν είστε ευχαριστημένοι, τότε το εξάγετε, κάτι που είναι μια σχετικά γρήγορη διαδικασία… αν και η επιλογή Color Plus στην επιλογή ‘Remove Grain’ σημαίνει επανεξαγωγή
Video sample: Insta360 One X2 – Clone Trail mode

Video sample: Insta360 One X2 – Little Planet
Αυτή είναι μια σύνοψη της διαδικασίας για τα περισσότερα πρότυπα, αλλά για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το One X2 πρέπει να διαβάσετε και τα 11 πρότυπα στο "Shot Lab", να προσδιορίσετε ποια σας αρέσουν και να σημειώσετε πώς ακριβώς να γυρίσετε το καθένα ένας. Είναι όλα πολύ συγκεκριμένα. επεκτείνετε το selfie stick με δύο στροφές, σταθείτε ένα μέτρο μακριά από την κάμερα κ.λπ. Μόνο τότε μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τραβάτε βίντεο με τις ακριβείς απαιτήσεις για οποιοδήποτε ειδικό εφέ. Για όσους δεν πειράζουν τις απότομες καμπύλες μάθησης και το storyboard της δημιουργίας ταινιών σας, το One X2 είναι ένα όνειρο. Για πολλούς χρήστες, πρόκειται να είναι τεράστια υπερβολή.
Insta360 One X2: verdict

Insta360 One X2 360. Photo 6

Μια εξαιρετικά εντυπωσιακή κάμερα δράσης που χρησιμοποιεί τους φακούς 360º όχι μόνο για την εικονική πραγματικότητα, αλλά για μια πληθώρα δημιουργικών λειτουργιών επεξεργασίας για βίντεο ευρείας οθόνης, το Insta360 One X2 παράγει με συνέπεια εξαιρετικά υπέροχα βίντεο και φωτογραφίες. Απαιτείται χρόνος και υπομονή για τέλεια απόδοση και η εφαρμογή που απαιτεί επεξεργασία απαιτεί τα πιο πρόσφατα κινητά τηλέφωνα, αλλά για τους κινηματογραφιστές που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, το One X2 δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Θετικά +
  • Ατελείωτη δημιουργικότητα
  • Εξαιρετικό χρώμα και λεπτομέρεια
  • Εύκολοι τρόποι επεξεργασίας AI
  • Η λειτουργία "SteadyCam" λειτουργεί σαν κάμερα δράσης
  • Λειτουργία «MultiView» για vloggers
  • Αρνητικά –
  • Απαιτεί τα πιο πρόσφατα τηλέφωνα
  • Η επεξεργασία απαιτεί χρόνο
  • Υπερβολικό για τους περισσότερους χρήστες

  • Πρέπει το One X2 να εισάγει ανάλυση 8K, όπως έκανε πρόσφατα η κάμερα Kandao QooCam 8K 360º Ενδεχομένως, αλλά παρά τις αρχικές ανησυχίες μας ότι αυτό το αναβαθμισμένο προϊόν ήταν μόνο σε βάθος δέρματος, το One X2 αποδεικνύει ένα πραγματικά εντυπωσιακό προϊόν που κάνει την επεξεργασία AI σε άλλο επίπεδο. Εφόσον χρησιμοποιείτε ένα νέο, ισχυρό τηλέφωνο, ταξιδεύετε με τις τσέπες σας γεμάτες με φορητές μπαταρίες και ξοδεύετε πολύ χρόνο μαθαίνοντας πώς να το χρησιμοποιήσετε για περιορισμό, το One X2 θα σας προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης… και πολλές ακόμη ώρες επεξεργασία.
    Used materials from digitalcameraworld.com